Sådan fungerer lærerbrugersystemet

Nu kan du tilmelde dig som lærerbruger med en klasse og få adgang til netskolens mange muligheder. Læs herunder, hvilke fordele man får som lærerbruger.

Netskolen fungerer som et komplet online, internetbaseret undervisningssted. Læreren er med overalt, selv om eleverne befinder sig andre steder, f.eks. i fællesrum, på biblioteket, på ferie eller derhjemme.

Læreren og klassen får en adgangskode, der er fælles for alle i klassen. Derudover skal hver elev have et brugernavn. Vi har på forhånd lavet 25 individuelle elevbrugernavne + 1 lærerbrugernavn. Men du kan selv lave eller tilføje brugernavne på maksimalt 31, inklusive lærerbrugernavnet.

Fra 'lærerværeelset' kan du som lærer få et detaljeret overblik over elevernes arbejde. Resultater fremvises på skærmen med mange informative data. (Fig. th.)

Fra 'klasseværelset' har eleverne overblik over, hvor de selv står, og hvilke opgaver der endnu mangler at blive lavet.

Inde fra klasseværelset kan den enkelte elev bl.a. se, hvad han eller hun mangler at lave. Når alle opgaver er færdiglavet med et vist resultat, vil skemaet fremstå helt grønt, og man kan udskrive et diplom. (Fig. tv.)

Herover ses, hvilke muligheder du som lærer har for at få overblik. Det sker inde fra "lærerværelset"

Dine elever kan deltage i danmarksmesterskaber og andre aktiviteter, der giver diplom. (Fig. herover).

Man får et detaljeret overblik over elevernes arbejde og resultater. Hvis resultaterne er under gennemsnit markeres tallene med rødt.

Også eleverne får et godt overblik over deres resultateter.

Der er lavet prøver, som eleverne kun kan aflægge én gang.

Du kommunikerer med dine elever inde fra klasseværelset. (Fig. tv.)

Diplom for at have lavet en "grøn" serie.

Læsetræning og læsehastighedsmåling foretages med forskellige programmer, bl. a. har vi et med rullende tekst.

Beregning af læsehastighed for den enkelte elev foretages nemt og hurtigt ved en speciel funktion:

Der trænes i retskrivning, men samtidig kan nedenstående type opgave også anvendes til skrivetræning og hastighedsforbedring.

Der er mange andre opgaver til træning af læsehastighed. Elevens arbejde registreres på tid, og lix beregnes.