Velkommen til Dansk Netskole

Hvad er Dansk Netskole?

Dansk Netskole er et site, som er oprettet med det formål at forbedre skriftlig dansk blandt elever og andre, der har behov for det.

3 slags brugere

GÆSTER:

Det koster ikke noget, og man kan normalt bruge de fleste af netskolens opgaver, men man kan ikke gemme resultaterne, se statistik og deltage i diverse mesterskaber mv. En del af tiden vil der være lukket for GÆSTER.

LÆRERE MED DERES KLASSER:

Som lærer kan du have en klasse tilmeldt. Det indebærer, at dine elevers resultater og skriftlige indsendelser kan ses og kommenteres af dig, ligesom hver enkelt elev kan se sine resultater, deltage i mesterskaber og få et tydeligt overblik over, hvad vedkommende mangler at lave m.m.

Læs nærmere her.

Det koster kr. for en klasse pr. år. Ved samtidig tilmelding af flere klasser ydes stor rabat. Du tilmelder din klasse t.v. under punktet Tilmelding.

Nu med øvelser til de nationale test i dansk samt læsetræning.

Nyt: Hurtig lærerberegning af læsehastighed.

PRIVATELEVER:

Alle kan tilmelde sig som privatelever. Det indebærer, at dine resultater og skriftlige indsendelser bliver indskrevet, så du kan se dine resultater og få vist dine fejl. Du kan deltage i mesterskaber og få et tydeligt overblik over, hvad du mangler at lave m.m.

Nu med smart lektionsoversigt.

Læs nærmere her.

Det koster kr. pr. år for en privatelev.

Du tilmelder dig t.v. under punktet Tilmelding.

Læs hvad andre mener her.

Trin, lektioner og opgaver

Man vælger det trin, man synes er rimeligt. En menu giver overblik over opgaverne, og man vælger da som start 1. lektion. Efter udførelsen kan man umiddelbart aflæse resultatet og se de fejl, man har begået. Hvis man er utilfreds med sit resultat, kan man gentage opgaven, og hvis der er en informationsside knyttet til opgaven, kan man se den. Vi har lavet nogle smagsprøver her til højre, men de er altså kun appetitvækkere.

Giv dine elever et godt supplement til undervisningen i skriftlig dansk. Benyt Dansk Netskoles mange faciliteter, og overlad rettearbejdet til computeren.

Det kræver ingen installationer på din skoles computere, idet alt foregår online.

Det eneste, du skal, er at skrive dine elevers brugernavne ind, så er klassen i gang.

Meld dig til her til venstre på siden under Tilmelding.

Et par tekniske detaljer

Dansk Netskole fungerer sammen med de fleste browsere.

Hvis du ikke kan se nogen menu til venstre, så tryk her.

Det er vigtigt at have en Flash-player installeret. Har man ikke den, kan man hente den her.

Da tablets ikke kan vise Flash-elementer, vil man ikke kunne benytte de ekstraogaver i netskolen, der anvender Flash, men alle de øvrige sider kan godt benyttes, f.eks. med Safari og nyere versioner af Chrome.

Trin - sværhedsgrader

Indtil videre har vi fremstillet 3 kurser. Et på let trin, et på mellemtrin, og et på svært trin. Man skal nok ikke begynde med elever under 3. klassetrin.

Hvem står bag?

Vi er en gruppe dansklærere i folkeskolen, som på denne måde ønsker at forbedre danskkundskaberne i skolen. Nogle af os har meget lang erfaring med undervisning i dansk på alle folkeskolens klassetrin, herunder specialundervisning.

Udlænding?

Hvis du har besvær med de specielle dansk bogstaver æ, ø og å, kan du måske få hjælp her.